We zijn de producten aan het verzamelen...

Casanova - Balsamico 5 medals BIO 250 ml

  • - Biologisch

Omdat de wet niet toestaat om jaren op de etiketten van deze IGP (Indicazione Geografica Protetta) te zetten, hebben ze bij Casanova symbolen ontwikkeld om een indicatie van de leeftijd van de azijn te geven. Een IGP-indicatie vraagt om minimaal 2 maanden rijping, maar bij deze serie staat één medaille voor 2 jaar. Hoe meer medailles een balsamico-azijn dus heeft, hoe dikker en smaakvoller hij is. Deze azijn heeft 5 medailles, wat betekent dat hij minimaal 10 jaar oud is.
Om het IGP-keurmerk te krijgen moet de azijn een zuurtegraad hebben van minimaal 6%, en daarom is het gemaakt van gekookt druivenmost (minimaal 20%) en wijnazijn in variabele hoeveelheid. De viscositeit van de balsamicoazijn hangt behalve de leeftijd af van de hoeveelheid druivenmost die is toegevoegd in het proces. Daarnaast is deze balsamico-azijn biologisch en is er geen kleurstof (caramel) of conserveermiddel is toegevoegd.

Naast het gebruik bij salades of als dipper met brood (en olijfolie) kan deze balsamico ook goed gebruikt worden bij ‘wit vlees’ (kip of kalkoen) of bij vis.

Artikelnummer: 4705

EAN: 8053677442903

Inhoud: 250 ml

Inhoud doos: 6 stuks

Andere klanten bestelden ook: