We zijn de producten aan het verzamelen...

Neolea

Olijfolie
Een geweldige, Griekse, extra vergine olijfolie: Neolea! De naam Neolea is afgeleid van het Griekse woord “jeugd” en is afkomstig uit de Kalamáta. Neolea wil op geen enkel vlak afbreuk doen aan de kwaliteit van hun olie. Met de nieuwe manier van koud persen wordt het productieproces aanzienlijk versneld en behoudt de olijfolie zoveel mogelijk van zijn voedingswaarde en smaak. Na het persen gaat de olijfolie in een speciale tank waar er gedurende het jaar nauwelijks kwaliteitsverlies is. De olijfolie gaat pas de fles in op het moment dat het product wordt besteld vanuit Voets Specialiteiten, vandaar dat er dus altijd verse Neolea olijfolie beschikbaar is! De glazen flessen zijn wit geverfd en kunnen worden verpakt in een mooie, stevige koker.

Zeezout
Na een voortvarende start met olijfolie, besloot het bedrijf uit te breiden met een bijzonder product dat perfect bij deze olie past: zeezout. Niet zomaar zeezout, maar handgeoogst zeezout dat op Griekse rotsen door de zon gedroogd is. Naast puur zeezout zijn er verrassende smaken te krijgen in keramieken potjes, afgesloten met een echte kurk. Het potje mag als hij leeg is in de vaatwasser, want hij is veel te mooi om weg te gooien. Als hij weer schoon en droog is, kan hij worden bijgevuld met je favoriete zout.

Wijnen
Misschien wel het mooiste recept dat Neolea ooit geprobeerd heeft. Neem een 300 jaar oude methode uit Frankrijk, combineer die met 3 vergeten druifsoorten uit een wijncultuur van 6500 jaar oud en je krijgt iets heel nieuws van bijzondere kwaliteit. Na 15 maanden rijpen zijn de bubbels er eindelijk klaar voor en presenteren wij met trots twee heerlijke Neolea wijnen: een rosé en een witte wijn.

Neolea