We zijn de producten aan het verzamelen...

Inspiratie

Duurzaam imkeren voor bij en honing

Peter Linnartz uit ’s-Hertogenbosch is met zijn 40-jarige ervaring een professioneel imker die het oude ambacht tot in detail beheerst.

Op vijf standplaatsen in natuurlijke gebieden in zijn omgeving heeft hij in totaal 120 bijenvolken staan. “Door de volken op natuurlijke manier te splitsen als ze er zelf aan toe zijn, kan ik zonder extra ingrepen alle volken al vroeg in het seizoen mijtenvrij krijgen”, vertelt Peter. “Dat voorkomt verstoring van het natuurlijke gedrag van het bijenvolk en zorgt voor een maximale honingoogst. Dat is beter voor de bijen, voor de imker en voor de honing. Mijn Meierijse honing ‘Zomerhoning’ is dan ook niet toevallig van een bijzondere kwaliteit.

Een verfijnde smaak met vooral honing van de lindebloesem. De kleinschaligheid vind je terug in het product. Alles zelf doen, daar kan niets tegenop. Ik doe er alles aan om mijn honing zo puur mogelijk te laten zijn. Voets Specialiteiten helpt me op weg om mijn product in de markt te zetten. Met name het persoonlijke contact van het bedrijf spreekt me aan. Het hele team steunt me, dat werkt.”