We zijn de producten aan het verzamelen...

Buikspek met Teriyaki Lime Sauce & Vadouvan mayonaise

Maak eenvoudig zelf een heerlijk culinair gerecht met behulp van Big Sam’s! Tijdens een heerlijke (winter)barbecue maak jij met wat extra voorbereiding de lekkerste buikspek.

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram buikspek (aan een stuk)
  • 1 fles Big Sam’s Teriyaki Lime Sauce
  • 1 pot Big Sam’s Vadouvan mayonaise
  • 150 gram atjar tjampoer
  • 2 dl melk
  • 3 dl room
  • 2 limoenen
  • 5 stuks citroengras
  • 1 teen knoflook
  • kroepoek
  • verse koriander
  • peper & zout

 

Bereiding

Snijd de limoenen en citroengras in stukken en pel de teen knoflook en hak deze fijn.

Zet een pan op het vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze kort. Voeg vervolgens de citroengras en limoen toe en laat het op een laag vuur een paar minuten sudderen. Voeg als laatste de room en melk toe en breng het geheel aan de kook.

Haal de pan van het vuur en laat het geheel een uurtje trekken en afkoelen. Zeef de massa en doe het in een kidde met twee patronen erop.

Gril het buikspek op de BBQ op een hoge temperatuur gedurende een aantal minuten. Verplaats de buikspek vervolgens naar een lagere temperatuur en lak gedurende 30 minuten om en om met Big Sam’s Teriyaki Lime Sauce. Snijd de buikspek in vier gelijke stukken.

Verdeel de atjar tjampoer over vier borden. Leg hierop een stuk buikspek en spuit een beetje citroengrasschuim uit de kidde ernaast. Schep nog een beetje Big Sam’s Vadouvan mayonaise ernaast. Verkruimel wat kroepoek over het geheel en maak het gerecht af met een beetje koriander.

Eet smakelijk!

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.