We zijn de producten aan het verzamelen...

Inspiratie

Crunchy citroen-gember tiramisu van De Meesters van de Halm

Ingrediënten

  • 2 biologische citroenen, sap en rasp
  • 60 milliliter witte rum (voor een alcoholvrije versie gebruik je water)
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram Crunchy Citroen / Gember
  • 250 gram lange vingers, bijvoorbeeld de lange vingers van La Mole
  • 500 gram mascarpone
  • 4-5 eetlepels lemon curd
  • 3 cm geraspte gember
  • 2 grote eieren, gesplitst
  • 150 gram room
  • 50 gram roomboter

Bereidingswijze

  • Meng de citroensap, rum en de helft van de suiker in een ondiepe schaal. Zet opzij en laat de suiker oplossen in het sap.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
  • Klop in een andere vetvrije kom de slagroom stijf.
  • Meng in een beslagkom de andere helft van de suiker, de mascarpone, de lemoncurd, geraspte gember, het eigeel en de citroenrasp. Meng er dan voorzichtig de opgeklopte room doorheen. Daarna het opgeklopte eiwit.
  • Smelt de roomboter en doe samen met de Crunchy Muesli Citroen / Gember in de keukenmachine. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
  • Doe schep 1/3e van het mascarpone mengsel in een ovenschaal of springvorm van 22 cm en verdeel over de crunchy bodem.
  • Dip nu de lange vingers in de amandelmelk/citroensap mix en laat 10 seconden intrekken. Leg hiervan een laag in de springvorm. Herhaal de deze en de vorige stap nogmaals om zo meerdere lagen te creëren.
  • Eindig met een laag mascarpone. Garneer eventueel met wat munt en een schijfje citroen. Rasp wat overgebleven lange vingers.
  • Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Kijk voor het recept ook op de volgende website: https://meestersvandehalm.nl/recepten/crunchy-muesli/crunchy-citroen-gember-tiramisu/