We zijn de producten aan het verzamelen...

Inspiratie

De lekkerste borrelplank voor dit weekend

De borrelplankbrengt mensen én smaken samen. Je kunt alle kanten op. Geniet samen van een heerlijke, rijke bruschettaplank met Jamón Ibérico, radicchio met vijgen, asperges en wagyu.Of tover ambachtelijke broodjes op tafel. Door eigen ingrediënten toe te voegen aan kant-en-klaar basisdeeg, bak je eenvoudig je eigen brood. Smakelijk genieten, zoals jij het wilt.

De perfecte borrelplank bestaat niet maar met onze tips kom je een heel eind in de buurt. Een aantal ingrediënten zijn altijd belangrijk;

Kaas
Kaas is voor velen een onmisbaar ingrediënt op de borrelplank. En wij geven je groot gelijk. Toch moet je op aardig wat dingen letten bij het voorschotelen. De kaas is het lekkerst als hij op kamertemperatuur geserveerd wordt. Haal hem dus ongeveer twee uur van tevoren uit de koelkast

Vleeswaren
Er bestaan tal van vleeswaren, maar ook hier is een variatie aan meestal de beste keuze. Combineer droge met vette worst en rauwe ham met worst of zelfs smeerbaar vlees als paté. Daarnaast is het ook leuk om eens te experimenteren met specialere smaken

Groente en fruit
Even een kleine verfrissing tussen de vullende kazen en worsten door. Een stuk groente of fruit doet het altijd goed. Ook omdat je ´t kunt combineren met de andere ingrediënten op de plank. Voorbeelden zijn meloen met ham, tomaat met mozzarella, druiven met kaas en ga zo maar door.

Brood en crackers
Ook met brood kun je goed variëren, afhankelijk van wat er op je plank ligt natuurlijk. Om iets meer smaak toe te voegen in redelijk neutrale ingrediënten, of om een goede smaakcombinatie te creëren is het lekker om voor een brood met smaak te gaan. Voorbeelden hiervan zijn tomaten-, vijgen- of knoflookbrood. Wil je het wat luchtiger houden? Ga dan voor crackers, soep- of kaasstengels.

Dippers
Voeg smeersels en dips toe en zorg dat ze goed bij jouw ingrediënten passen. Het leukst is natuurlijk om ze zelf te maken. Ga eens voorbij de simpele kruidenboter en maak zelf chutneys, tapenades en pesto’s. Wedden dat je gasten dit waarderen?

Nootjes
Behalve de ingrediënten die we hierboven aanbevelen zijn er natuurlijk ook nog andere spijssoorten die je aan je borrelplank toe zou kunnen voegen. Denk hierbij aan nootjes, chips, wraps of vis. Kies vooral wat jij zelf lekker vind en kijk dan naar wat goede combinaties zijn. Zo kom je al gauw op jouw perfecte borrelplank uit.