We zijn de producten aan het verzamelen...

Inspiratie

Dutch Cranberry Group - Boerenkool Quiche met cranberry compote

Maak een heerlijke boerenkoel quiche samen met de cranberry compote van de Dutch Cranberry Group​. Zie voor inspiratie onderstaand recept!

De boerenkool quiche is een heerlijke hartige taart voor in de wintermaanden. Bloemkool en cranberries zijn super gezond en dat is belangrijk, zeker als de ‘R’ weer in de maand zit. Naast dat deze quiche super lekker is, is hij ook nog eens vegetarisch!

Ingrediënten voor 3 personen

  • Hartige taartbodem (indien kant-en-klaar heb je ook 50 gram roomboter en 50 ml water nodig)
  • 75 gram boerenkool
  • 2 rode uien
  • 40 gram pecannoten
  • 5 eieren
  • 200 gram cottage cheese
  • 1 tl. peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Cranberry compote van Dutch Cranberry Group

Bereiding (60 minuten)
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bereid de hartige taartbodem volgens de gebruiksaanwijzing. Vet de quichebodem in met boter of olie en druk het deeg er voorzichtig in.
Schil de rode uien en snij ze heel fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak daarin de uien totdat ze glazig worden.

Kluts in een kom de eieren met de cottage cheese los. Verkruimel een groot deel van de pecannoten boven de kom, maar bewaar er een paar ter decoratie. Voeg een flinke snuf zout en peper, de peterselie, boerenkool en uien toe. Schep alles goed door elkaar.

Giet het mengsel op de quichebodem en druk het licht aan met een lepel. Zet de quiche voor 40 minuten in het midden van de hoven. Hou de quiche goed in de gaten tijdens de oventijd, wanneer de bovenkant te donker gaat kleuren zet je de vorm iets lager in de oven.

Breng de compote zachtjes aan de kook. Zodra de boerenkool quiche gaar is haal je hem uit de oven, laat hem iets afkoelen voordat je hem aansnijdt. Druk de achtergehouden pecannoten in de bovenkant van de quiche en verdeel wat compote over de quiche voordat je hem serveert.

Genieten maar!

Producten gekoppeld aan deze blog