We zijn de producten aan het verzamelen...

Inspiratie

Eendenborstsalade met aardbeien en Wajos olie

Eendenborst, aarbeien en asperges. Wat een heerlijke zomerse combinatie! Deze salade maak je helemaal af met de heerlijke olijfolie en azijn van Wajos. In dit recept gebruiken we de aardbei-rabarder crema, maar is ook lekker met klassieke balsamico of met of de balsamico met dadel en vijg.


Ingrediënten

  • 0,5 gerookte eendenborst
  • 100 gram aardbeien
  • 0,5 sla
  • 4 sneetjes Serranoham
  • 2 sneetjes geitenbrie
  • asperges
  • 4 el olijfolie
  • 0,5 el citroensap
  • 1 el Wajos aardbei-rabarber crema
  • 1 el Wajos basilicum op olijfolie
  • zout
  • peper

  • Bereiding

    Snijd de eendenborst in dunne plakjes en pluk de serranoham in stukjes. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes.

    Maak nu de sla schoon en schudt het vocht eruit.

    Schil de asperges en snijd ze diagonaal in fijne plakjes. Frituur ze licht met een beetje olie.

    Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap, suiker, aardbei-rabarber crema en basilicum op olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Marineer er eerst de asperges en aardbeien in en voeg later de salade toe. Meng nu alles door elkaar.

    Beleg de borden met ham en eendenborst en schik er de salade op, die je nu alleen nog hoeft te garneren met de geitenkaas.

    Eet smakelijk!

    Wil je niets missen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.