We zijn de producten aan het verzamelen...

Gebraden kerstrollade met groenten, dikke friet en ananas-mangosalsa

Maak zelf een heerlijk kerstdiner voor thuis met De Wijndragers!

Bereidingstijd ± 2 uur.

Benodigdheden:
Braadpan, mengkom, kleine kookpannen, frituurpan, thermometer, zilverfolie en een serveerschaal.

Ingrediënten voor 4 á 6 personen:

  • 1 rollade
  • 1 pot De Wijndragers knoflook mosterd
  • 1 fles De Wijndragers mosterd honing tijmsaus
  • 1 fles Big Sam’s mango curry sauce
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 400 gram rode bieten
  • 400 gram gemengde wortels
  • ¼ verse ananas
  • 1 verse mango
  • 6 takjes tijm
  • 1 bol knoflook 
  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • boter & olijfolie
  • peper & zout 
  • Ter garnering: Carambola (sterfruit) en peterselie

Bereiding
Smeer de rollade in met De Wijndragers knoflook mosterd en laat een nacht in de koeling staan.

Braad de rollade aan in een braadpan in boter met een gehalveerde bol knoflook en wat tijm. Laat het daarna doorgaren in de oven op 160 °C, ongeveer 45 minuten tot een kern van 60 °C. Controleer de kerntemperatuur met een thermometer. Haal het vlees uit de pan en laat minimaal 15 minuten rusten in zilverfolie.

Schil de wortels. Snijd de bieten en appel in blokjes. Snipper de ui fijn. Was de aardappelen en snijd deze in dikke friet. 

Verwijder de schil van de ananas en mango en snijd in blokjes. Maak de ananas en mango aan met een beetje Big Sam’s mango curry sauce.

Zet de wortels in een pannetje op het vuur in een klein laagje water, een beetje boter, een takje tijm en een beetje peper en zout. Kook ze beetgaar en giet het kookvocht af. Meng de wortels vervolgens met een flinke scheut De Wijndragers mosterd honing tijmsaus. Zet de bietjes op een klein laagje water en kook ze beetgaar. Giet de bietjes af en voeg de appel en ui toe aan de bietjes en zet met een deksel warm weg. Frituur de friet mooi goudbruin en bestrooi met een beetje zout.

Snijd de rollade voor 1/3 in dunne plakjes en leg in het midden van een serveerschaal. Schep de groenten en de friet rondom de rollade. Schep hier tussenin wat ananas-mangosalsa en garneer met wat plakjes carambola en grof gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.