We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

Jagersaus van Belfond

Met de fond van Belfond maak je de lekkerste sauzen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke Jagersaus?

Ingrediënten:

  • 1 potje Belfond (runds- of kalfsfond)
  • 2 fijngesnipperde sjalotten
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 150 ml rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gr champignons
  • Peper & zout
  • 1 klontje boter

Bereiding

1. Smelt wat boter in de braadpan en fruit de sjalotten. Voeg even later de spekblokjes toe.

2. Overgiet met de rode wijn en voeg een takje tijm en 2 blaadjes laurier toe. Laat inkoken.

3. Voeg de bruine rundsfond toe en laat de saus een tiental minuten verder pruttelen.

4. Snijd de champignons in kwartjes en bak even aan. Voeg ze vervolgens toe aan de saus. Kruid af met peper & zout.

5. Neem de pan van het vuur en monteer de saus door er een klontje boter onder te roeren.

Serveer de saus bijvoorbeeld bij wildvlees, maar ook bij kip of winterse groenten.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.