We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

Kabeljauw met saus van Sambalmosterd

Ingrediënten

  • 600 gr kabeljauw rug
  • 12 jonge bospeentjes
  • 400 gr geschilde kruimige aardappels
  • 1½ dl room
  • ½ dl melk
  • 1 eidooier
  • 100 gram roomboter
  • 1 dl olijfolie
  • 3 dl vis bouillon
  • 1 potje De Wijndragers Sambalmosterd
  • Peper en zout

Bereiding

Portioneer de kabeljauw in vier mooie gelijke stukken van ongeveer 150 gram, snijd de huid in met een scherp mes en bestrooi ze met een beetje zout en peper.

Schil de bospeentjes en de aardappels en verdeel de aardappels in gelijke stukken. Spoel de aardappels met koud water en zet de aardappels vervolgens met schoon koud water en zout op het vuur.

Maak de visbouillon heet en voeg 1 dl room toe en een paar lepels Wijndragers Duivels mosterd, voeg eventueel nog peper en zout naar eigen smaak toe.

Giet de gaargekookte aardappels af en stoom ze droog. Bak de kabeljauw op de huid in een scheut olijfolie en een klontje roomboter mooi bruin. Zet het vuur zacht en laat de kabeljauw vervolgens een paar minuten op een laag vuur doorgaren.

Zet een pan op met de bospeentjes en weinig water (tot de bospeentjes net onder staan), zout en een klein beetje suiker. Kook ze tot ze beetgaar zijn en voeg een klein beetje boter toe voor het glimmen.

Stamp de aardappels tot puree, voeg de melk, eidooier, 40 gram boter en overige room toe. Maak een mooie gladde puree en breng deze op smaak met peper en zout. Doe de puree in een spuitzak met een klein spuit mondje 3 à 4 mm.

Spuit op het bord 3 mooi verschillende grote dopjes puree. leg hiernaast de gebakken kabeljauw en de bospeentjes. Schep de Duivelsmosterd erlangs.

Serveertip: gebruik wat kruiden of bloempjes gebruiken om verder af te garneren.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.