We zijn de producten aan het verzamelen...

Inspiratie

Klassieke tiramisu of met een twist

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 5 middelgrote eieren
  • 500 g mascarpone
  • 75 g kristalsuiker
  • 125 ml verse slagroom
  • 8 el Wajos Likorette naar keuze
  • 150 ml espresso ((of sterke zwarte koffie))
  • 350 g La Mole savoiardi langevingers
  • 4 tl cacaopoeder of hagelslag

Ook leuk! Maak de tiramisu in een aantal kleine glaasjes of weckpotjes.

Bereiding

Splits de eieren. Klop met een garde in een kom de eidooiers met 50 g suiker tot een luchtige crème.

Roer de mascarpone los en meng met de eidooiercrème.

Klop de slagroom met 25 g suiker in een andere kom stijf met een mixer. Spatel door het mascarponemengsel.

Meng de Likeur en (espresso)koffie in een diep bord. Breng op smaak met eventueel extra suiker.

Je kunt voor de klassieke variant het best de Amaretto likeur gebruiken, maar wil een frisse exotische tiramisu probeer het dan zeker eens met Marula likeur.

Doop een voor een de lange vingers erin en bedek de bodem van de schaal ermee.

Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Bestrooi met de helft van de cacao.

Doop een voor een de rest van de lange vingers kort in het koffie-likeurmengsel en leg op het mascarponemengsel.

Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de rest van de cacao.

Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.


Opdienen

Of je nou een grote schaal hebt gemaakt of de porties hebt verdeeld, geef iedereen een lepel en je kunt genieten van dit geweldige dessert.

Producten gekoppeld aan deze blog