We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

Morelli Busiate pasta met gamba’s

Deze Toscaanse busiate pasta is een lange, spiraalvormige pasta die typisch is voor de regio Trapani op Sicilië. De opgerolde vorm ontleent zijn naam aan het Siciliaanse woord voor een lokaal mediterraan gras, Busa, waar het deeg traditioneel omheen werd gewikkeld. Busiate is perfect om met verschillende sauzen omdat hij niet plakkerig of zompig wordt.

Ingrediënten

  • 360 gr Busiate
  • 4 gamba's
  • rode gekonfijte tomaten
  • gele gekonfijte tomaten
  • 1/2e knoflook
  • tijm
  • brandewijn

Bereiding

Kook de Busiate in ruim kokend water met zout.

Schroei de gamba's aan in een pan met brandewijn, knoflook en tijm. Voeg vervolgens de gekonfijte tomaten toe en schep om tot ze gaar zijn, zonder ze langer dan 5 minuten te laten staan. Haal de gamba's uit de pan en zet ze even aan de kant.

Meng vervolgens de pasta met de saus. Doe de pasta in een serveerschaal of bord, garneer met de kreeften en dien op.

Smakelijk!

Gebruikte producten in dit recept

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.