We zijn de producten aan het verzamelen...

Nieuws

Nieuw! Serra de Rodes

Maanden zijn we op zoek geweest naar onderscheidende producten in Spanje ter uitbreiding van ons merk Serra de Rodes. Met dit concept richt Voets Specialiteiten zich echt op het specialiteitenkanaal, waar producten van hoge kwaliteit gewaardeerd worden!


Gordal olijven

De oorsprong van het bedrijf waar deze olijven en tapenades gemaakt worden begint in 1896. Vier generaties geleden startte Jerónimo
de San Nicolás zijn olijfbedrijf. Daarvoor reisde hij door het zuidenvan Spanje op zoek naar de beste olijfsoorten. Na jaren van inspanning en
opoffering stichtte hij een bedrijf met zijn zoons. Vandaag de dag zijn ze trots en overtuigd dat ze de beste olijven ter wereld produceren:
de handgeplukte Gordal uit Sevilla.

Gordal olijven zijn extra grote vruchten, ellipsvormig met een licht hartvormig uiterlijk. De ontpitte olijven hebben een lichtgroene kleur, een dunne schil, met lichte witte vlekjes en vruchtvlees met een aangename stevige sappige textuur en zijn mild van smaak.
Zulke lekkere, houdbare tafelolijven vind je zelden!

Tapenade

Tapenade is een olijvenpasta die wordt gemaakt door het pletten van olijven in plaats van malen. Voor onze tapenade alleen de beste rijpe olijven gebruikt. Door het pletten blijft de tapenade grof van structuur en blijft de smaak optimaal. De 3 smaakcombinaties zijn werkelijk uniek.

Extra vergine olijfolie

Deze extra vergine olijfolie is een combinatie van de rassen Arbequina en Picual. De Arbequina geeft de grasgroene kleur, de smaken van fruit en droge vruchten (amandel) en lage bittere en milde peper. De Picual daarentegen draagt bij met aardse smaken van groene bladeren en tomaat. De smaak is peperig en bitter van gemiddelde intensiteit. Daardoor is de Serra de Rodes extra vergine olijfolie evenwichtig van smaak omdat hij niet te peperig of bitter is. Daarnaast is de fles van 100ml qua prijs-kwaliteitverhouding uitermate geschikt voor in pakketjes.

Traditionele gazpacho

Een echte Spaanse klassieker!
Gazpacho is een soep van tomaat, paprika en komkommer. Serveer hem ijskoud met wat extra vergine olijfolie en verse kruiden.

Alioli

Alioli zoals alioli hoort te zijn: alleen zonnebloemolie, knoflook, zout en een beetje citroensap. Dus geen knoflookmayonaise en bovendien vegan!

Salsa brava

Deze pikante saus op basis van tomaat, olijfolie, knoflook en Spaanse peper wordt traditioneel gegeten bij patatas bravas (gebakken aardappelblokjes). Ook erg lekker bij vleesgerechten en als dipsausje bij tapas.

Picos artesanos

Picos zijn knapperige kleine broodstokjes die gemaakt worden met tarwemeel, extra vergine olijfolie, gist en zout. Picos worden in heel Spanje gegeten als begeleider bij tapas, kaas, vleeswaren en gegeten als lekkere snacks. Deze ambachtelijke variant is bijzonder van vorm en heerlijk krokant.

Fuets in flowpack

Serra de Rodes ontleent zijn naam aan een kleine bosrijke bergkam in Noord-Spanje. De bekende fuets van Serra de Rodes worden al generaties lang in deze regio gemaakt. Op ambachtelijke wijze, van de allerbeste kwaliteit. De fuets zijn verkrijgbaar in 14 verschillende varianten waarvan de smaken naturel, truffel en kruiden nu ook verpakt in flowpack.

Serra de Rodes

Spaanse oorsprong, authentieke smaak

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.