We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

Roodbaars met witte portstroop

Dit recept past perfect bij Pinksteren! De combinatie van gebakken roodbaars met witte portstroop is een verrassend lekkere combinatie. De diepe en zoete smaak van de witte portstroop past erg goed bij witvis met het frisse van de citroen. Ernesto Portstroop is stroop gemaakt van echte (goede) wijn. Ze maken de portstroop zo dat hij voldoet aan de eisen van elke kok.

Ingrediënten:

  • 2 roodbaarzen met huid
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels witte portstroop
  • 1 eetlepel bloem
  • Olijfolie
  • 1 theelepel lemon pepper (of grove zwarte peper)
  • Komkommer en rode ui
  • Tuinkers

Daarnaast is het handig als je een aantal dingen bij de hand hebt zoals een handrasp, een citruspers, een anti aanbak pan en een thermometer.

Bereiding

Maak eerst de komkommer en rode ui salade. Dit kan ook een avond van te voren, dan is deze salade nog lekkerder. Snijd met de kaasschaaf dunne plakken van de komkommer en snijd de rode uien in dunne ringen. Deze voeg je samen met de komkommer. Voeg hier de azijn en eventueel gember aan toe. Voeg vervolgens sap van een halve citroen en wat citroenrasp toe. Breng op smaak met zout en peper.


Vervolgens kun je verder met de roodbaars. Dep deze als eerste even droog en strooi er aan beiden kanten wat bloem overheen. Hierdoor krijg je een extra krokant jasje. Strooi er ook nog wat van de lemon pepper of de grofgemalen peper overheen.


Verhit een pan en doe hier een scheut olijfolie in. Bak eerst de roodbaars op de huidkant een paar minuten en draai dan voorzichtig om. Je kan de kerntemperatuur meten door een Thermapen te gebruiken. Kerntemperatuur moet ongeveer 55 graden zijn. Als je de roodbaars hebt om gedraaid doe je er 2 eetlepels witte portstroop en 1 eetlepel citroensap in. Laat een paar minuten intrekken in de vis.


Voeg zout toe naar smaak. Serveer de vis op een schaal met de salade en schep rijkelijk op. Lekker met een partje citroen, wat citroenkrulletjes en verse tuinkers.

Recept & fotografie: The Lemon Kitchen

Producten gekoppeld aan deze blog

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.