We zijn de producten aan het verzamelen...

Pompoen Ravioli


​Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 4 eieren
  • 200 gram pompoenblokjes
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 6 eetlepels Neolea olijf olie
  • paprika poeder
  • 150 gram ricotta kaas
  • 4 takjes salie
  • Zout en peper
  • Gepelde walnoten


Bereiding

Mix in een kom de bloem, eieren, een snufje zout en 2 eetlepels van de olijfolie tot een compact deeg. Dek het af en leg in de koelkast voor 30 minuten.

Kook ondertussen in 20 minuten de pompoen, ui en kno fl ook in ruim kokend water totdat de pompoen helemaal zacht is.

Giet dit af en en pureer samen met de ricotta, 2 eetlepels olijfolie, de paprika poeder en wat peper en zout tot een glad mengsel.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een schoon aanrecht. Houd wat bloem bij de hand om over het deeg en de roller te strooien als het plakt.

Rol het zo dun mogelijk. Neem een klein rond glas of koekjes vorm om cirkeltjes uit te snijden.

Leg in het midden van een uitgesneden cirkeltje een theelepel van het mengsel, leg een

ander cirkeltje erbovenop, druk zachtjes aan en leg apart. Herhaal totdat alles op is.

Breng een pan water aan de kook en kook per 10 stuks tegelijk de ravioli gaar, als ze naar boven borrelen zijn ze gaar.

Warm de rest van de olijfolie samen met de salie op in een apart pannetje totdat de salie een beetje krokant is.

Giet dit over de gekookte ravioli en serveer met stukjes walnoot.