We zijn de producten aan het verzamelen...

Recept: Risotto met paddenstoelen

Een heerlijke romige risotto door de combinatie van

paddenstoelen, asperges, geitenkaas en rode wijn. Zeer geschikt als volledige
gang tijdens het kerstdiner, maar ook prima om te serveren als bijgerecht bij
biefstuk of lamsvlees.

Dit heb je nodig voor 6 tot 8 personen

  • 400 gram risotto rijst
  • 450 milliliter kippenbouillon
  • 300 milliliter rode wijn
  • 100 gram geitenkaas
  • Verse tijm en oregano
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 200 gram paddestoelen melange
  • 100 gram groene aspergetips
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook

Stap 1

Snipper de rode uien, snijd de knoflook fijn, halveer de aspergetips
horizontaal en scheur de oesterzwammen in grove stukken. Veeg de champignons en
paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd deze in plakjes.
ongeveer zes tot acht minuten goudbruin en zet dan even apart op een bordje.
Bak daarna in dezelfde pan de aspergetips in ongeveer vijf minuten goudbruin en

Stap 2

Fruit één ui met de knoflookolijfolie in de pan en voeg de champignons toe. Bak deze in ongeveer zes tot acht minuten goudbruin en zet dan even apart op een bordje. Bak daarna in dezelfde pan de aspergetips in ongeveer vijf minuten goudbruin en leg ook deze apart.

Stap 3

Voeg nieuwe olie toe in de pan en fruit de overgebleven ui
aan. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de ui dit opnemen. Voeg daarna de
risottorijst toe en bak ongeveer vijf minuten mee. Blus af met een flinke
scheut rode wijn en voeg de bouillon toe, de rijst moet onder water staan. Risp de
topjes van een handvol verse takjes tijm en voeg dit samen met ongeveer tien oregano
blaadjes.

Stap 4

Laat de rijst de bouillon bijna helemaal opnemen en voeg dan
weer nieuwe bouillon toe. Herhaal dit. Voeg als laatste 200 milliliter rode
wijn toe en laat de rijst ook dit opnemen.

Stap 5

Als de risotto is zo goed als klaar is, voeg je de
champignons, paddenstoelen en asperges toe.

Stap 6

Verdeel de risotto over acht bordjes of kommetjes, garneer
met geitenkaas. Eet smakelijk!