We zijn de producten aan het verzamelen...

Inspiratie

Romige fregola met pompoen

Ingrediënten:

  • 1/2 ui
  • 200 gram pecorino
  • 1/2 glas witte wijn
  • 320 g Morelli Fregola
  • Extra vergine olijfolie
  • zwarte peper
  • Rozemarijn
  • zout
  • 400 g Pompoen

Bereidingswijze:

Haal de pompoen uit de schil, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes.

Hak de ui fijn en bak in een grote, lage pan met een scheutje olie.

Voeg de pompoen toe, breng op smaak met een paar takjes rozemarijn en kook ongeveer tien minuten.

Voeg de fregola toe en kook een paar minuten op hoog vuur, meng met de witte wijn en breng op smaak met zout en peper.

Als de wijn verdampt, voeg dan een lepel water toe, zet het vuur lager en ga door met koken, af en toe mengen en water toevoegen wanneer de pasta het nodig heeft, alsof het een risotto is.

Terwijl de fregola aan het koken is, rasp je de pecorino grof of snijd je in kleine blokjes.

Als de fregola gaar is, breng op smaak met peper en zout, zet het vuur uit en voeg de kaas toe.

Roer en laat enkele minuten rusten en serveer dan met een snufje zwarte peper.

Eet smakelijk!