We zijn de producten aan het verzamelen...

Recepten

Belfond - Romige Pompoensoep

Ingrediënten

  • 500 gr pompoen (vruchtvlees)
  • 1 stevige vleestomaat
  • 1 ui
  • 480 ml Blanke Gevogeltefond
  • 500ml water
  • 1 dl room
  • 1 el olijfolie
  • Boter
  • 1 teentje knoflook
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • pijnboompitten
  • Munt als garnering

 

Bereiding

Kies een pompoen naar keuze á 500gram en snijd deze in blokjes van maximaal 2,5 cm. Snij de tomaat in 4 en ontpit ze.

Snipper de ui en laat de boter smelten. Als de boter bruist, bak je de ui glazig. Pers ook het teentje knoflook erbij.

Voeg de pompoen en de tomaat toe aan de ui en knoflook en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voor de liefhebbers, voeg 2 theelepels kerrie- of chilipoeder toe voor extra pit.

Laat het geheel even stoven.

Voeg tenslotte de groentefond en het water toe en laat het geheel minimaal 30 minuten stoven.

Rooster ondertussen de pijnboompitten op laag vuur in een eetlepel olijfolie en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.

Als alles zacht gekookt is, de soep even kort fijn maken met de staafmixer.

Opdienen

Voeg de room toe bij het opdienen of serveer apart.

Voor de complete afwerking een takje groene munt zachtjes op de soep leggen.

Erg lekker bij de soep zijn de nieuwe Sfornatini soepstengels van La Mole.

Et voilà, bon appétit!

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.