We zijn de producten aan het verzamelen...

Inspiratie

Cudié Catànies - Tiramisu-charlottetaart met La Mole Savoiardi lange vingers

Als je echt wilt uitpakken tijdens de feestdagen dan zet je een tiramisu-charlottetaart op tafel!

De taart bestaat uit een chocoladecake met vulling en topping van mascarponecrème. De lange vingers van La Mole maken deze taart helemaal af.

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 250 gram speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 kopje espresso
  • 4 eieren

Crème

  • 500 gram mascarpone
  • 6 el honing
  • 1 kopje espresso

Topping

  • La Mole Savoiardi lange vingers
  • Cacaopoeder
  • Cudié Catànies Crème Brulèe & Coffee Dark Chocolate

Benodigdheden

  • Taartvorm
  • Oven
  • Mixer
  • Zeefje
  • Lintje naar keuze


Bereiding (90 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de taartvorm in. Mix de boter en suiker, voeg vervolgens de eieren toe en daarna de afgekoelde espresso. Meng het wijnsteenbakpoeder met het speltmeel en voeg dit toe aan het eiermengsel. Mix het tot een glad geheel. Giet het mengsel in de taartvorm en zet in het midden van de oven voor ongeveer 50 min.


Tip: check met een satéprikker of de taart goed is.

Wanneer de taart klaar is laat je deze eerst goed afkoelen en snij je de taart horizontaal in tweeën. Meng alle ingrediënten voor de crème en smeer dit tussen en rondom de cake. Bekleed de buitenkant met de Savoiardi lange vingers en strooi de cacaopoeder met een zeefje over de bovenkant. Leg een aantal Cudiè Catnies boven op de taart en eromheen, zo krijgt het geheel een feestelijke uitstraling. Je kunt als laatste ook nog een lintje om te taart knopen om het helemaal af te maken.

Geniet ervan!