We zijn de producten aan het verzamelen...

Met Tony’s Chocolonely aan de bak: Tony’s chocololly’s

Je kunt overal chocolade van maken maar je kunt ook alles van chocolade maken. Lolly’s bijvoorbeeld. Dit keer ging Tony’s aan de bak met chocolade tempereren. Want.. tempereren kun je leren! In 7 stappen maak je de lekkerste chocoladelolly’s!

Stap 1
Zet een kom op een pannetje met een klein laagje kokend water. Zorg ervoor dat de kom de pan goed afsluit en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Da’s de au bain-marie opstelling.

Stap 2
Leg twee-derde van je chocolade in de kom. Pas op je vingers!

Stap 3
Wacht tot de chocolade net gesmolten is. Als je ‘n thermometer in huis hebt kun je Pietje-preciezer te werk; verwarm de chocolade tot 45 graden.

Stap 4
Haal de kom van de pan af zodat het niet verder doorwarmt. Enneh.. denk aan die vingers hè!

Stap 5
Voeg de andere 1/3 van de chocolade toe. Deze 1/3 bevat al de goede vetkristallen en omdat die vetkristallen dus kuddedieren zijn zal de rest zich ernaar vormen. Wanneer je deze even goed fijnsnijdt van tevoren gaat het, het beste. Roer de chocolade er goed doorheen. Je chocolade zal nu afkoelen en iets stroperiger worden. Tadaa.. da’s getempereerde chocolade!

Stap 6
Om d’r een lolly van te maken kun je een beetje chocolade op een vel bakpapier gieten (of in een leuk vormpje als je die hebt). Bestrooi ‘m met inclusies naar keuze en leg er een stokje op.

Stap 7
De chocolade droogt vanzelf op