We zijn de producten aan het verzamelen...

Nieuws

Verhoging belasting op frisdrank en prijswijzigingen

Aan het begin van 2022 is er een verbruiksbelasting ingevoerd op alcoholvrije dranken. Per 1 januari 2024 treden er enkele wijzigingen in werking waarover we je graag op de hoogte stellen. Daarnaast vind je in deze blog informatie over de prijsaanpassingen voor 2024.

Veranderingen in Verbruiksbelasting 2024

Het kabinet streeft ernaar dat mensen een gezondere levensstijl aannemen, en om dit te bevorderen wordt de bestaande verbruiksbelasting op mineraalwater per 1 januari afgeschaft. Tegelijkertijd zal de verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken van € 0,09 per liter naar € 0,26 per liter worden verhoogd.

Deze verhoging is van toepassing op de volgende producten:

  • Frisdranken
  • Siropen
  • Vruchtensappen
  • Groentesappen
  • Alcoholvrij bier & alcoholarm bier
  • Andere dranken met maximaal 1,2% alcohol

Als verkoper van bovengenoemde producten zijn wij verplicht deze wijzigingen te volgen en zullen we het nieuwe tarief doorvoeren in onze prijzen. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via orders@voetsspecialiteiten.nl of +31(0)73 54 96 881.

 

Prijswijzigingen 2024

Na een onrustige start van 2023 met talrijke ingrijpende prijswijzigingen, is er inmiddels sprake van enige stabilisatie in de maatschappij.

Gedurende het derde kwartaal van 2023 is de inflatie wat afgevlakt. Hoewel energieprijzen nu lager zijn dan een jaar eerder, blijft de grondstof- en arbeidsmarkt nog steeds onstabiel. Bovendien worden we geconfronteerd met stijgingen in verpakkings- en transportkosten op de markt.

We zijn benieuwd wat 2024 gaat doen, maar op dit moment ontkomen we er niet aan om de verhogingen van onze leveranciers door te berekenen in onze prijzen. Bij bestellingen via onze webshop vind je altijd de meest actuele prijzen voor onze producten. 

We hopen op je begrip. We staan in 2024 weer graag voor je klaar!

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.