We zijn de producten aan het verzamelen...

Voorjaarssalade van chefkok Miriam

Boodschappenlijst voor 4 personen
- 1⁄2 venkel
- 4 asperges
- 1 appel (elstar of granny smith)
- 100 g boerenkaasschilfers
- 2 stelen lente ui
- 100 g kippendijen
- Kataifi
- 100 g gemengde noten mix
- SMAAKgeheimen dressing kempisch of kruiden honing
- SMAAKgeheimen roasted tomato dip
- Zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak van de kataifi een aantal rolletjes. Bak deze vervolgens af in de oven tot ze goudbruin zijn. Je kan ze ook in een beetje zonnebloemolie bruin bakken.

Stap 2: Schil de asperges. Water aan de kook brengen en hierin de asperges beetgaar blancheren.
Venkel zeer dun snijden of schaven op de mandoline.
Appel in brunoise snijden en de lente ui in dunne ringetjes snijden
Kippendijen in blokjes snijden en zachtjes garen in de kruidenhoning dressing naar smaak zout en een draai peper toevoegen.

Stap 3: Kippendijen, kaas, venkel, appel, asperges en de lente ui samen met de kruiden honing dressing mengen en even laten marineren.

Stap 4: Ondertussen borden uitzetten en dan de salade in een ringetje drukken en de ring verwijderen. Het rolletje Katafi bovenop de voorjaarssalade plaatsen en garneren met roasted tomato dip.

Tip van chefkok Miriam

Als je nog asperges overhebt is dat leuk voor extra garnering.

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en nieuws.