Overslaan naar inhoud

Recept winterpasta met truffel

20 november 2025 in

Breng de winter aan tafel met deze romige pasta vol hartige champignons, malse kip en een luxueuze truffelsaus van Giuliano Tartufi, de Italiaanse specialist in premium truffelproducten. Extra feestelijk wordt het dankzij de winterpasta met kerstboompjes en andere vrolijke figuurtjes. Een gerecht dat comfort en verfijning samenbrengt en ook perfect is om tijdens het kerstdiner te serveren.

Hoe maak je dit heerlijke recept?

Ingrediënten:

  • 250 g Morelli Winterpasta 
  • 1–2 tl Giuliano Tartufi truffeltapenade
  • 2 el Wajos olijfolie extra vergine
  • 200 g kipfilet in kleine blokjes
  • 150 g champignons, in plakjes
  • 1 kleine sjalot, fijngehakt
  • Zout & peper naar smaak
  • Rucola voor garnering
  • Optioneel: 30 g Parmezaanse kaas of Pecorino

Zo maak je het: 

  1. Pasta koken: Kook de Morelli Winterpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een beetje kookwater.
  2. Vlees en groenten bakken: Verhit 1 el Wajos olijfolie in een pan. Bak de kip goudbruin. Voeg de sjalot en champignons toe en bak kort mee tot ze zacht zijn.
  3. Truffel toevoegen: Roer de Giuliano Tartufi truffelcrème erdoor en verwarm kort.
  4. Pasta mengen: Voeg de uitgelekte pasta toe aan de pan met kip en champignons. Meng goed door en voeg eventueel een scheutje van het kookwater toe voor een romige binding. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. 
  5. Garneren: Besprenkel met de Wajos olijfolie. Garneer met wat rucola  voor een feestelijk tintje. Voor de liefhebbers kan er nog wat parmezaanse kaas overheen!

Bekijk hier de producten uit het recept!


Je dynamische knipsel wordt hier weergegeven... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Start hier met schrijven...