Tiramisu is een heerlijk dessert, vooral tijdens de Kerst met familie en vrienden! En al helemaal perfect omdat je het van tevoren al kan bereiden. Dit is een aardbeiensmaak tiramisu met aardbeien confiture van Van Woerkom, waarbij de Savoiardi van La Mole (lange vingers) extra lekker worden gemaakt door Boeremelk likeur!
Het aardbeien Tiramisu recept
Ingrediënten voor 7 personen:
- 250g slagroom onbereid
- 50g poedersuiker
- 250g mascarpone
- 4el Van Woerkom aardbei confiture
- 500g verse aardbeien
- 100g La Mole Savoiardi
- 100g La Mole Amandel Cantuccini
- 30g Boeremelk Original
Zo maak je dit heerlijke dessert:
1. Klop de slagroom stijf en voeg hier suiker aan toe. Meng vervolgens de mascarpone erdoor.
2. Roer de aardbeien confiture even los en voeg het toe aan het mengsel.
3. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes, de andere helft van de aardbeien snijd je doormidden.
4. Leg de lange vingers op de bodem van een schaal en besprenkel dit met de Boeremelk Original.
5. Verdeel 1/3 van het roommengsel over de lange vingers en beleg dit met plakjes aardbei.
6. Dan gaat de helft van de overige room er weer overheen.
7. Verkruimel de cantuccini en verdeel dit over de room heen.
8. Verdeel nu alle room die over is erover heen en decoreer met de gehalveerde aardbeien. Strooi hier weer poedersuiker overheen.
9. In de koelkast en genieten maar!
Bekijk hier de gebruikte producten
Voor heerlijke aardbeien tiramisu!