Overslaan naar inhoud

Inspiratie voor het Kerstdiner met Wajos

Allerlei toepassingen voor winterse gerechten met de producten van Wajos
15 oktober 2025 in

Mini Limoncello Tiramisu

Dit toetje combineert romige slagroom met citrussmaak van de limoncello room likorette, afgewisseld met krokante koekjes en een vleugje chocolade. 

Ingrediënten voor 4 glaasjes: 
-- 200 ml slagroom 
- 50 ml Wajos limoncello room likorette
- 2 eetlepels poedersuiker
- 8-10 lange vingers
- 50 g pure of melkchocolade (geraspt)
- Vers rood fruit 

Zo maak je het: 
1. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel de limoncello room likorette erdoor. 
2. Breek de lange vingers zodat ze in een glas passen. 
3. Begin met een laagje lange vingers onderin het glas en schep een laag limoncello room erover. Herhaal dit tot het glas bijna vol is, eindigend met room. 
4. Werk het toetje af door de geraspte chocolade en stukjes vers fruit erover heen te strooien. 
5. Zet de glaasjes minimaal 30 minuten in de koelkast om het op te laten stijven voor het serveren. 

Mini Limoncello Tiramisu

Dit toetje combineert romige slagroom met citrussmaak van de limoncello room likorette, afgewisseld met krokante koekjes en een vleugje chocolade. 

Ingrediënten voor 4 glaasjes: 
-- 200 ml slagroom 
- 50 ml Wajos limoncello room likorette
- 2 eetlepels poedersuiker
- 8-10 lange vingers
- 50 g pure of melkchocolade (geraspt)
- Vers rood fruit 

Zo maak je het: 
1. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel de limoncello room likorette erdoor. 
2. Breek de lange vingers zodat ze in een glas passen. 
3. Begin met een laagje lange vingers onderin het glas en schep een laag limoncello room erover. Herhaal dit tot het glas bijna vol is, eindigend met room. 
4. Werk het toetje af door de geraspte chocolade en stukjes vers fruit erover heen te strooien. 
5. Zet de glaasjes minimaal 30 minuten in de koelkast om het op te laten stijven voor het serveren. 


Winter Spice Osterol Cocktail

Deze cocktail combineert de rijke smaak van de likeur met het frisse van appel- of perensap en een vleugje citroen, waardoor er een perfect gebalanceerd, feestelijk drankje ontstaat. Met een subtiele hint van kaneel en steranijs wordt dit drankje niet alleen een smaakervaring, maar ook een echte eyecatcher tijdens het Kerstdiner. 

Ingrediënten voor 1 cocktail: 
- 40 ml Wajos Osterol
- 100 ml appel- of perensap (voorkeur voor vers of helder)
- 10 ml vers citroensap 
- 1 dun schijfje appel of sinaasappel voor garnering
- Kaneelstokje en steranijs 
- Ijsblokjes

Zo maak je het: 
1. Vul een cocktailglas met ijsblokjes.
2. Schenk de Osterol, het appel- of perensap en het citroensap erbij. Roer voorzichtig zodat alles wordt gemengd. 
3. Voeg het kaneelstokje en steranijs toe. 
4. Garneer met een dun schijfje appel of sinaasappel.  
Serveer direct en geniet! 

Winter Spice Osterol Cocktail

Deze cocktail combineert de rijke smaak van de likeur met het frisse van appel- of perensap en een vleugje citroen, waardoor er een perfect gebalanceerd, feestelijk drankje ontstaat. Met een subtiele hint van kaneel en steranijs wordt dit drankje niet alleen een smaakervaring, maar ook een echte eyecatcher tijdens het Kerstdiner. 

Ingrediënten voor 1 cocktail: 
- 40 ml Wajos Osterol
- 100 ml appel- of perensap (voorkeur voor vers of helder)
- 10 ml vers citroensap 
- 1 dun schijfje appel of sinaasappel voor garnering
- Kaneelstokje en steranijs 
- Ijsblokjes

Zo maak je het: 
1. Vul een cocktailglas met ijsblokjes.
2. Schenk de Osterol, het appel- of perensap en het citroensap erbij. Roer voorzichtig zodat alles wordt gemengd. 
3. Voeg het kaneelstokje en steranijs toe. 
4. Garneer met een dun schijfje appel of sinaasappel.  
Serveer direct en geniet! 

Warme brie met Kerstbalsamico

De warme glühweinkruiden van de Kerstbalsamico combineren prachtig met de romige kaas en het zoete van pruimen, een echte winterse smaakexplosie die perfect past bij een feestelijk voorgerecht of borrelmoment. 

Ingrediënten voor 4 personen: 
-- 1 kleine ronde brie (of camembert)
- 2 eetlepels Wajos Kerst balsamico
- 2 gedroogde pruimen, in kleine stukjes gesneden
- 1 eetlepel walnoten of pecannoten, grof gehakt
- 1 theelepel honing
- Takje rozemarijn
- Stokbrood of toast om te dippen

Zo maak je het: 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de brie in een ovenschaaltje of op bakpapier. 
3. Meng de stukjes pruim met de Kerst balsamico en honing, verdeel dit mengsel over de bovenkant van de brie. 
4. Bestrooi met gehakte noten en het takje rozemarijn. 
5. Bak de brie 10-12 minuten in de oven, tot hij zacht en licht gesmolten is. 
6. Serveer direct met stokbrood of toast en eventueel een extra druppel Kerstbalsamico eroverheen!

Warme brie met Kerstbalsamico

De warme glühweinkruiden van de Kerstbalsamico combineren prachtig met de romige kaas en het zoete van pruimen, een echte winterse smaakexplosie die perfect past bij een feestelijk voorgerecht of borrelmoment. 

Ingrediënten voor 4 personen: 
-- 1 kleine ronde brie (of camembert)
- 2 eetlepels Wajos Kerst balsamico
- 2 gedroogde pruimen, in kleine stukjes gesneden
- 1 eetlepel walnoten of pecannoten, grof gehakt
- 1 theelepel honing
- Takje rozemarijn
- Stokbrood of toast om te dippen

Zo maak je het: 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de brie in een ovenschaaltje of op bakpapier. 
3. Meng de stukjes pruim met de Kerst balsamico en honing, verdeel dit mengsel over de bovenkant van de brie. 
4. Bestrooi met gehakte noten en het takje rozemarijn. 
5. Bak de brie 10-12 minuten in de oven, tot hij zacht en licht gesmolten is. 
6. Serveer direct met stokbrood of toast en eventueel een extra druppel Kerstbalsamico eroverheen!

De producten van Wajos uit deze blog!


 
Je dynamische knipsel wordt hier weergegeven... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

De producten van Wajos uit

deze blog!


 
Je dynamische knipsel wordt hier weergegeven... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.