Overslaan naar inhoud

Winters soepje met de KleinsteSoepFabriek

Romige groentesoep met pesto en geroosterde amandel
19 november 2025 in

Deze romige groentesoep is puur comfort in een kom: warm, zacht en nét dat beetje extra dankzij pesto en geroosterde amandelen. Perfect na een frisse wandeling of als smakelijke starter van je Kerstdiner. Met de bouillon van de KleinsteSoepFabriek krijgt de soep in een handomdraai een volle, rijke smaak die iedereen laat genieten! 


Zo maak je het!

Ingrediënten voor 4 personen: 
- 500 g bloemkoolroosjes ​- 800 ml water 
- 1 ui, grof gesneden ​- 2 el el vloeibaar groentebouillon
- 2 teentjes knoflook ​- 2 el groene pesto 
- 1 el olijfolie  ​- 3 el amandelschaafsel, geroosterd
- 1 el roomboter  ​- Peper & zout naar smaak

De bereiding: 
1. De basis: fruit de ui en knoflook kort in een beetje boter en olie. Voeg de groenten toe en bak een paar minuten mee tot ze zacht beginnen te worden.
2. Bouillon toevoegen: schenk het water erbij en roer de vloeibare groentebouillon erdoor. Laat de soep zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. 
3. Pureren: pureer de soep met een staafmixer tot een glad en romig geheel. Roer er een klein klontje boeter door voor extra zachtheid. 
4. Afwerking: schep de soep in kommen, maak een swirl van groene pesto en bestrooi met geroosterd amandelschaafsel. Zo staat er een winters soepje op tafel dat perfect past bij de feestdagen!